Afwijkend uitstrijkje

  • U kunt bij ons op korte termijn terecht

  • Wij verrichten een colposcopie en eventueel een lisexcisie
  • Bekijk hieronder alvast een folder om u voor te bereiden op uw onderzoek.

Aandoeningen vulva

Bij jeuk en huidafwijkingen staat de gynaecoloog, indien nodig samen met de dermatoloog, voor u klaar. Ook kunnen op de schaamstreek of in de vagina, wratjes of afwijkingen verwijderd worden met lokale verdoving en diathermie.

Wat wij doen:

  • Gynaecologisch en dermatologisch onderzoek
  • Verwijdering en/of behandeling van wratjes of andere afwijkingen

PCOS

PCOS is een combinatie van niet (of heel onregelmatig) ongesteld zijn, acne of overbeharing en op de echo het beeld van veel kleine follikels in de eierstokken.

Klik hieronder verder voor meer informatie over PCOS.

De askPCOS app van de Monash University staat ook vol handige informatie en tips. 

Kinderwens

Wanneer het zwanger worden niet lukt na ruim een jaar, of wanneer er geen eisprong plaats vindt, wordt onderzocht wat de oorzaak is van deze verminderde vruchtbaarheid en wordt deze indien mogelijk op de Jan van Goyen behandeld. Behandeling middels clomifeen is in de kliniek mogelijk.

Incontinentie en Verzakking

Diagnostiek, uitleg en behandeling middels bekkenbodemfysiotherapie of een pessarium zijn mogelijk. Indien niet het gewenste resultaat dan wordt u doorverwezen voor een operatie naar een collega zonder lange wachttijden.

Heeft u verzakkingsklachten? En wilt u samen met uw gynaecoloog beslissen welke behandeling het best bij u past? De Verzakking keuzehulp helpt u hierbij. 

Anticonceptie

Een anticonceptiemiddel (voorbehoedmiddel) beschermt u tegen zwangerschap als u seks heeft en niet zwanger wilt worden. Er zijn middelen met hormonen (oestrogenen en progestagenen) en zonder hormonen. Bekende anticonceptiemiddelen zijn: de pil, het spiraaltje en het condoom.

Voor een gesprek en het voorschrijven van anticonceptie of plaatsing van spiralen kunt u bij ons terecht.

  • Informatie verschaffen en toelichten
  • Voorschrijven anticonceptie
  • Het plaatsen van spiralen

Overige klachten

  • Chronische buikpijn

  • Menstruatieproblemen
  • Seksuele problemen

Transvaginale echografie

Overgang

Tijdens de overgang kunt u last krijgen van overgangsklachten zoals opvliegers, vaginale droogte, nachtelijk transpireren, menstruatieveranderingen en stemmingswisselingen. Ook kan er  postmenopauzaal bloedverlies optreden.

Met niet-hormonale en hormonale medicatie behandelen wij uw overgangsklachten. Onze gynaecologen nemen de behandelingen met u door en adviseren welke behandeling het beste bij uw situatie aansluit.

Second Opinion

We doen als professionals ons best om u de beste zorg aan te bieden, maar soms wilt u ook eens met een andere specialist praten om bijvoorbeeld alles nog even op een rijtje te zetten. Of misschien bent u van mening dat er meerdere wegen naar Rome leiden en wilt u dat met een andere specialist bespreken dan uw behandelaar.

Afspraak maken?